Dobové rozpolcení

Dobové rozpolcení

Anotace: Jedno odpoledne strávené čekáním (na Godota), nad šálkem kávy

Šedo-černá vrstva mramoru
tupě vzhlíží k ryté zdi,
žádnou známku odporu
nejeví k chladu místnosti.
(- všude hlavy tuposti )

Stůl od stolu vzdálenější,
hudba přímo dotěrná,
levá zeď se kýčem pyšní.
Pokrytecká moderna!

Skelným bludem zima raší,
spěchu hold se zvenčí vzdává.
Zachraňte tu dobu práva,
Vy, pastýři s čistou duší.
(- jak se žádá, jak se sluší )

Svět k šílenosti dovedem,
to bez špetky soudnosti.
Já nehodlám s věrným pohledem,
žrát Vám zbytky od kosti.

Vyškrábat i drobky sil
a s blbostí se poprat?
Jak již řekl mistr Kryl:
„ Nasrat, jó nasrat.“
Autor Mlžný přízrak, 10.05.2008
Přečteno 249x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, Caracol
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí