Já - přelud

Já - přelud

Anotace: - Žalmy . . . -

Sbírka: Žalmy

Nemám rád hazard
ale ruleta
kterou se mnou hraje Bůh
je čestná vyjímka

Stále nechává mě hrát
Žiju z těch několika žetonů
už drahně času
a není to tak špatné
až na několik špatných sázek
ještě stále něco málo vyhrávám

Nemám rád bitvy a boje
nesnáším zákeřné přepady
a odporné jsou mi všechny zrady
Snad jediná válka je vyjímkou . . .
To je ta
kterou vedu já . . .
. . . sám ze sebou!

Nemám rád vlastně mnohé
ale co naplat
sám nejsem žádný velký dárek
a tak i já jsem pro mnohé
co obávaný přelud
na špatné straně . . .
Autor Těšínský, 12.05.2008
Přečteno 307x
Tipy 5
Poslední tipující: Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodiny rozsekávají
drahocený dar
na části které
jakoby by nebyly
k použití
A přece
ach můj Bože
celý náš život
z nich je složen
a jaké je to žití

/Josef Javora/

12.05.2008 22:57:00 | Lota

...zvláštně pojaté.

12.05.2008 22:44:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí