Dnes

Dnes

Anotace: - Těšínské etudy -

Sbírka: Těšínské etudy

_

Dnes
jako česno
připadá mi ulice
jen jsou tu jiné vůně
Tam co byl pekař
a odkud z rána
voněly rohlíky a chléb
je vůněmi pusto
Kolem vchodu rozvěšuje tašky
mladý vietnamec
a tam co prodávali mléko
nevábný pach zakouřené herny
zmizelo květinářství
a kniha i textil
se proměnily v sídlo banky

Dnes je to už jiná ulice
navzájem neznámí lidé
se bez pozdravu míjí
všude plno aut
reklamních sloganů
a vlajkosláv . . .

Schází mi vůně pekařství
schází vůně mléka
chybí mi vůně květin
z výklenku na nároží
Chybí mi tváře známých
postrádám jejich úsměv
a ranní veselé pozdravy . . .

Jsou to jiní lidé . . .

Je to už jiný cizí svět . . .

_
Autor Těšínský, 13.05.2008
Přečteno 296x
Tipy 5
Poslední tipující: jiljovský, Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...koloběh a poznání všech generací...

13.05.2008 17:47:00 | Lota

...pěkná nostalgie.

13.05.2008 11:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí