Pomíjivá budoucnost

Pomíjivá budoucnost

Anotace: Napsala jsem to, když z mé náruče odešla drahocená osoba. Vždycky říkal, ať se vrátím, kdykoliv budu něco potřebovat. Nakonec to byl on, kdo se nevrátil. A já ho tu potřebovala.

Pomíjivá budoucnost

Je tma,
cítím se sám.
Jsem nemocen
a básníkem si připadám.

Ve stínu pohřebiště
chodím mezi hroby.
Hledám světlé útočiště,
padají na mne mdloby.

Miluji světlou oblohu,
přesto jsem ponořen do noci.
Chci říct to všechno Bohu,
ale už není mi pomoci.

Volám do ráje,
řítím se však dolů,
vzdávám se veškeré naděje,
že andělé mne vynesou vzhůru.

Smutek táhne mne do hlubin,
nadechnout se nemám sílu.
Loučím se s posledními zbytky sil,
tak proč již ztrácím víru?

Proč svět plný beznaděje
všechny kolem ničí.
Kam, kam se člověk poděje,
když bolestí křičí?

Nevím, kdo jsem,
za co mám bojovat?
Je život jen sen?
Ne, musím na svých nohou pevně stát!
Bojím se rána,
bojím se noci,
Proč už zavírá se brána,
proč není mi pomoci?

Pod tíhou slov
padám na kamennou podlahu.
Nepřítel uspořádal na mne lov
a já žít už nemohu.

Ve stromech je napsán konečný soud.
Jsem zdrcen,
ale musím si jej vyslechnout.

Smlouva-podepsána jest,
rozsudek musí být vykonán!
A jak zní můj trest?
Musíš žít stále dál.

Trest lehký se zdá,
pro mne však vyššího není.
Žít se zkrátka má,
ale ze srdce zbylo jen kamení.
Autor Filosof, 14.05.2008
Přečteno 288x
Tipy 8
Poslední tipující: hostmen, Veru, a_tao, Psavec, WAYWARD, PatriceB
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ze srdce zbylo jen kamení- ne, tomu nevěřím, to nejde, nemůže...jinak- moc hezká, při čtení jsem se do ní dokázala ponořit, což se mi nestává časo. Zatím a děkuji za návštěvy mě;-)

18.05.2008 12:16:00 | Veru

...je to dobré(na tvá léta moc dobré).

14.05.2008 14:25:00 | WAYWARD

"Ze srdce zbylo jen kamení" - to je však nemyslitelná věc pro filosofa, tedy alespoň pro někoho kdo se tak nazývá. Láska k moudrosti totiž není ničím jiným než láskou k člověku, respektive láska člověka k člověku.
Jinak je báseň hodně promyšlená, má to příběh hloubku a porozumnění pro zvukomalbu. Moc hezké,a především upřímné. Pa

14.05.2008 13:36:00 | PatriceB

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí