Horečka dne

Horečka dne

Anotace: Přišla únava a zadusila jiskru.

Je den
dnes kořeněný prachem
v očích usazeným.
Je den
dnes opepřený strachem
a já oblékám rubáš
květy ozdobený
v chůzi a spěchu
abych nezmeškal
spřežení kobylí
co povede mě do zahrad
mlčíčích slavíků
kde v mrtvém tichu
zašeptá Poem Mefista
který mě světem provede.

A v kůži z bílých hranostajů
se projdu v močálech
s brašnou plnou stesku
omámen vůní leknínů.
Pak ponořím se hlouběji
do temnot bažiny
zabraný do sladkých snů.
Autor Jan Urban, 24.09.2004
Přečteno 654x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí