Plakát na webu . . .

Plakát na webu . . .

Anotace: - Žalmy - . . . . jde o plakát Fritzlových dětí zveřejněný na . . . aktuálně.cz

Sbírka: Žalmy

Na webu koluje plakát
je na něm vzkaz
a ten je dokola zdobený
obkreslenými dlaněmi dětí
Je na něm popsána radost
píší tam o štěstí
kterým je pro ně slunce
rozkvetlá louka
píší o tom
jak úchvatné je objevit život

Škoda
Rád bych ten plakát koupil
ale nemám na něj . . .

Vlastně ani nevím
zda by se našel někdo
kdo by na to měl
protože nikdo nezná cenu
kterou by bylo třeba zaplatit
za život ženy a jejich dětí
vězněných v podzemním brlohu . . .

Škoda
Rád bych ten plakát koupil
a rozvěsil po světě
Jeho obraz
promítal bych do vesmíru
pro všechny
a po všechny časy
jako symbol ryzí výpovědi
neposkvrněného lidství . . .

Možná
kdyby každý dal jenom drobnou minci
mohli bychom jej získat
a vykoupit utrpení životů dětí
z jednoho rakouského města
Svět potřebuje nové symboly
namísto prázdných vlajkosláv
těch několik dětských dlaní
za všechny ostatní
které už bohužel neměly to štěstí . . .
Autor Těšínský, 15.05.2008
Přečteno 305x
Tipy 7
Poslední tipující: tukiy, Romana Šamanka Ladyloba, Lota, Psavec, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí