***Píšem kartu z Francúzska*****

***Píšem kartu z Francúzska*****

Anotace: anEB věnováno babičce a všem želvám;-) Aujourd’hui je suis a la maison. A „Radek Kralove“. Tout est passé. Je suis assis a la chaise dure et je souviens…

Má milá, premilá, ja, tvoj vnuk,
pokúšam sa špatnou slovenčtinou
sepísať na kartu nejaké vety
o tom, aké Francúzsko nádherné je.
Ako tu v pene morí zmáčám päty,
ako sa mocne lesknú Pyreneje,
až som si poplietol sneh so šľahačkou.
Izbu tu obývam s obrovskou korytnačkou
a spolu - my dvaja - na teba myslíme,
nech sa máš krásne, zdravo, nech sa darí,
nech slnko vyhladí vrásky z tvých tvárí!...

Tie vrelé vety píšú ruky mé
a zatial korytnačka akvárkom si plave
a iné věci má vo svej zelenej hlave…
Autor china white, 15.05.2008
Přečteno 343x
Tipy 7
Poslední tipující: W.O.K.O., Květka Š., Kapika, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zobral si mi dych, chlapčik! Naozaj vela povedené dielko :o)

23.08.2008 17:16:00 | W.O.K.O.

Pekné,naozaj...,můj manžel byl Slovák,od Zvolena.

17.05.2008 11:26:00 | Květka Š.

hezký =) slovenština je krásnej jazyk

15.05.2008 23:42:00 | Kapika

zaujimavy pokus :)
mozno by to chcelo kurz
slovenčiny

15.05.2008 19:55:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí