Bobby Mc Ferrin 15.5.2008

Bobby Mc Ferrin 15.5.2008

Anotace: ..ne to není reportáž...jen musím napsat o úžasu jednoho koncertu, který byl skvělou a neopakovatelnou básní

Moje těšení na Bobbyho Mc Ferrina bylo civilní, prosté a možná, že mému „padesátnickému“ věku, nepřiměřené, i když si myslím pravý opak. O to víc jsem si všeho užívala. Radosti, humoru, spontánnosti, přirozenosti, sounáležitosti, vzájemné úcty, laskavosti, citu a citlivosti, kterou hudba dobře zná, a ona svádějící skutečně přišla. Víc!!! Ona NASTALA!! Na tři hodiny a na tisíce, milióny hodin pokoncertních. Tedy navždy. Můj lístek byl ze všech možných nejlevnější, přesto by ho mnoho lidí jen tak nekoupilo. Nebo spíš koupit nemohlo, rodina je rodina, a jíst se musí. Mám štěstí, že můžu, a vím, že bych za BMcF dala mnohem víc. Ten lístek, v okamžiku objednávání přes internet, (z)byl ze všech vstupenek na 15. května ten úplně poslední…z celého sálu…a já si řekla, že je to znamení, a tak jsem se jednou správně rozhodla. Pro Bobbyho a pro laskavý svět bez hranic. Nezapomenu!!! To nejde!!! Ave Maria, kdy sál se stovkami posluchačů a současně aktérů koncertu nádherně zpíval a Bobby McFerrin tvořil barokní SUPERLINKU VŠEM HUDEBNÍM NADŠENCůM a současně SPOLU S NIMI všechno žil a prožíval, ne to nelze zapomenout, stejně jako první pocit po prvním vokálu: Bobby Mc Ferrin je novým Mozartem, Beethovenem anebo Bachem. Nejspíš novým Mozartem, protože jeho Pražané mu set sakra rozuměli!

Jana Koubková, jazzová zpěvačka, napsala po koncertě:

BOBBY MC FERRIN BY MĚL BÝT PREZIDENTEM CELÉHO SVĚTA!
To, co poprvé v Česku v Pražském kongresovém centru jsme všichni přítomní zažili /od snobáků za pětitisícové vstupné až po ty nejlevnější vstupenky/ to se slovy nedá popsat. Ale všichni jsme si byli rovni, včetně skvělých hostů- Clarinet Factory, Dana Bárty a dětského sboru Bona Pueri. Všichni jsme byli šťastní- Bobby Mc Ferrin nás všechny zapojil i ty kteří snad nikdy nezpívali. Celej sál reagoval na jeho rytmické rify a popěvky což je v Čechách nevídané. Jeden člověk s jedním hlasem je schopný nás různorodé lidi spojit do nádherného duchovního prožitku. Cestou metrem domů jsem potkávala spoustu "nakažených" lidí láskou a vlídností...
Jana Koubková. 15.5.2008

PODEPISIJI!!!
Autor Mirka Hedbávná, 17.05.2008
Přečteno 239x
Tipy 4
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bobby Mc Ferrin je Bobby Mc Ferrin

17.05.2008 18:54:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí