Zpráva v novinách

Zpráva v novinách

Anotace: ..................

Zpráva v novinách:
Nalezen ježek v kleci,
kdo ho osvobodí,
bohatě se mu,
tajný kupec odmění,

na křižovatce neví,
kam odbočí,
vpravo,
vlevo,
kupředu,
zpět,

jsou hledači věčné lásky,
snílci nenapravitelný,
--------------------------------------
mě však stačí kousek lásky,
co celí život mi vydrží,

žádná zázraky nehledám,
chybuji jako každý člověk,

co je z masa,
co je z kostí,

krvinky v něm hrají,
svoje šachy barevné,
mizíš mi před očima,
mezi všemi lidmi,
barvu svojí ztrácíš,
do šedi zapadáš,

jak pomalu stárneme,
z krásných originálů,
kopiemi doby se stáváme,

sako,kravatu,košili,
nebo
montérky,

krok držet všichni musíme,
kdo z řady vystupuje,
každý se dívá na něho,
mezi všemi prsty,

v novinách jenom čteme,
články o Janu Tleskačovi,

na své dětství vzpomínáme,

kdy největšími muži,
byli jsme jako děti.
Autor Vlk v rouše, 19.05.2008
Přečteno 256x
Tipy 7
Poslední tipující: Elesari Zareth Dënean, Bíša, Princezna.Smutněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je paráda. Foglarovky sice dvakrát nemusím, ale to co má v básni být, to tam je.

19.05.2008 19:24:00 | Princezna.Smutněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí