Divní hosti

Divní hosti

Anotace: Rozjímání.

Divní hosti

Nitky deště
halí město
do závojů touhy
po slunci a po přírodě.
Proč je den tak dlouhý?
Nechci ještě spát

Divní hosti
bez radosti
pod kulichy oči křičí
do snů nespavosti,
křičí do věčnosti.
Nechci ještě vstát.

Napočítám do deseti,
nebo lépe do sta,
Pak se zeptám,
co si přeje,
nezvaného hosta.
Nechci tu sám bdít.

Nitky deště
halí město
do závoje smutku.
Nezoufám si, nebojím se
žádného rozsudku.
Nechci ještě jít!
Autor Teop, 20.05.2008
Přečteno 280x
Tipy 5
Poslední tipující: WAYWARD, monterka, Marfuša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...dýchla na mně samota

29.07.2008 23:26:00 | WAYWARD

Krásné! Báseň má okouzlující stavbu slok!!!

15.07.2008 23:05:00 | monterka

Tvůj nick je u téhle melancholické básně velice přiléhavý.

23.05.2008 15:30:00 | Špáďa

Velmi pěkné.

20.05.2008 12:04:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí