Bez vítězství

Bez vítězství

Anotace: ... když jednou nestojíte na stupni vítězů...

Na semaforu blikne červená,
v běhu na dlouhý život skončit druhý.
V tunelu jde slyšet jen ozvěna,
a ráno místo dlouhých řas, pod očima kruhy.

Koukáte do zrdcadla,
považujete ho za lháře.
Od života máte padla
a pak podíváte se do kalendáře...

Nevnímáte čísla, měsíce nebo roky
ale obrazy a vzpomínky minulosti,
zjistíte, že čas z nás dělá otroky
a před cílem nám dá svou pěstí.

Zrdcadlo nelže,
to jen čas krade,
vrátit ho nelze
blíží se to zradě...

Zradit čas, a nemít vrásky?
Porazit zrdcadlo - rozbít ho na kusy?
Vypadat jak anorektické krásky?
Které jen kalorie počítat musí...

čas život okrádá
kostkou cukru si osladíme den
peklo do nebe se vkrádá
ať lehčí je nám zem...
Autor Kwítko, 20.05.2008
Přečteno 225x
Tipy 1
Poslední tipující: Jahodová kopretina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí