Houpavá...

Houpavá...

Anotace: houpy houvatá....

Když jsem byl maličký v kolíbce mě máma houpala…
ležel jsem na zádech v noční košilce,jen tak halabala….
Kukadla upřená na cosi...tam nahoře kdesi…
s pocitem hladu najít své jídlo v vesmírné mísy…

Když jsem byl větší,houpal mě děda na klíně…
život okolo i ve mně plynul bezstarostně…líně…

Když jsem zas o kousek povyrost,
chodil jsem se houpat na houpací most…
seděl jsem ve středu místního mostního vesmíru
pode mnou voda,nade mnou nebe…
starostí přibylo,na to však recept je…
radovat se z maličkostí kolem sebe…

Rostl jsem dál a ten pohyb houpavý je se mnou stále….
rád sedím a rozjímám ne jedné prastaré skále..a
houpám se na moři ve vlnách..času…
houpám se na kyvadle hodin...bez hlasu…
houpám se na větvi...neviditelného stromu…
houpám se na oponě divadla...života i skonu…
Jednou jsem nahoře,jednou dole….
Občas mi lidé říkají:,,Nehoupej se tolik ty Vole!,,….
Někdy mám štěstí,jindy zas smůlu…
Někdy jsem volný,
jindy zas přivázaný ke kůlu…
Co nejradši však mám?
že na houpačce nejsem sám….
Autor enigman, 21.05.2008
Přečteno 259x
Tipy 5
Poslední tipující: pejrak, fialová, labuť, igniss
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo, jednou jsi dole, jednou nahoře... Ta poslední sloka se mi líbí nejvíc :o)

21.05.2008 08:58:00 | labuť

..někdy se rádi necháme uhoupat..
..je lepší se pohoupat..

21.05.2008 08:30:00 | igniss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí