Duše

Duše

Anotace: Poznání sebe sama?

Tam na cestě vzdálených tratí,
člověk zří sebe a jeho svatí.
Kde daleko a blízko je dům,
kde vítr vane a mořský šum.

Tam daleko , kde blízko je nebe,
můžem zřít zas a jenom sebe.
Tam za horizontem falešných vizí,
každý se svleče, skořápka mizí.

Člověk odhalí své nitro světu,
zkažen či zemdlen nebo pln květů.
Možná, že s hrůzou poznáme duši,
jednoho hyzdí, druhému sluší.

Tak jako tělo si žádá svoje,
tak i duše je právě tvoje.
Může rozkvétat i klidně hnít,
volba je tvoje, co budeš chtít?
Autor Elf, 24.09.2004
Přečteno 598x
Tipy 2
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chci rozkvétat, co jiného! :o) .. a roboti píšou: AHOdně !

18.03.2009 10:16:00 | nrocinu Jednorožec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí