Repetice

Repetice

Anotace: ...nemám věk hodnotit, ale takhle to na mě působí...text...

"Zamyšlení nad spojitostí,
dnešní doby s minulostí."
Donedávna za oponou,
zemí rudě zastíněnou.
Byli jsme součástí velkého svazu,
diagnóza státu - fraktura vazu.
Žili jsme v linkách cizí rukou psaných,
tančili, jak zněl pískot nepozvaných.
Doby byly a doby budou,
je v tom skrytá repetice,
vidinu modrou nebo rudou,
ale proč lid trpí kvuli politice.
Na očích my rudé brýle,
neměli jsme vyšší cíle.
Neviděli, co se děje kolem,
že jsme jen na šachovnici polem.
Že kde není "rudo" vše kvete více,
než v té naší res-publice.
Oni tvrdí, že nevzali nic,
jenže zeď dali místo hranic.
Uzavřeli nás v rudém světě,
nařízení a norem,
nesmět se vzepřít jediné větě,
v režimu "chorém".
Dnes partii rozehrává unie,
státům hlásá idee.
Ideály o kráse spojení,
pokud získáme její svolení.
Snažíme se být součástí,
ale neženeme se do propasti?!
Normy, práva, zákony,
jak můžou nám růst záhony.
Unie sem, unie tam,
zdá se mi, že tohle znám.
Teď dosáhli jsme té blažené chvíle,
při vstupu odevzdali mysl svou,
dostali nové barevné brýle. . .
". . .nepřipomíná Vám to dobu zlou?!"
Autor Tomíno..., 22.05.2008
Přečteno 468x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí