Had

Had

Anotace: Není to báseň o hadovi, to opravdu ne...Opět pohled na trochu "odvrácenější stranu". Co k tomu dodat? Snad jen ještě malou inspiraci - kniha Trainspotting a píseň Fet od skupiny Smrtihlav, ne vlastní zkušenost :) (napsána 23.5.2008)

Ach ta tvá malá závislost
ach ten tvůj malý hlad
no ne, ty můžeš říci dost
zas chceš si s ním jen hrát.

On chce si s tebou trochu hrát
uštknout, kousnout, roztrhat
tvé žíly modré, co z nich máš?
Jsou rozkousané na guláš.

Ten had přichází den co den
ostrou jehlou vráží jed
možná přinesl ti krásný sen
a potají syčel: chci to zpět!

Zatni zuby a siláckou větu nauč se
pod kontrolou to mám
můžu přestat - třeba hned!
A rychle vrhni se do konce...

Jů hele růžový slon
a had dál koná dílo své
hej hele vedle malý klon
a vyhlídky jsou mizivé.

Ten had, co pod kůží ho máš
ten jed, co v žilách ti koluje
ten čeká jen, až to vzdáš
kdo za tebe ještě bojuje?

Pak jednou smrtící dávka
přijde, tak jsi skončil
krev z nosu - špatná známka
toho, co jsi všechno prožil.

Tak konec, pane, vystupte si
had své dílo zdárně dokonal
byl jsi feťák - žádné stresy
a tak jsi také skonal.

Já můžu přestat - třeba hned!
To vidět je na tvé bílé tváři
však had, ten šeptal, chci to zpět!
A teď vítězně září...
Autor mauvais-ange, 24.05.2008
Přečteno 585x
Tipy 4
Poslední tipující: Azazen, Dilla, V e r u n k a
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře napsané dílo a velmi vážném tématu. Jen tak dál.
Azazen

06.07.2008 14:18:00 | Azazen

Myslím že právě tohle by si mělo přečíst těch několik miliónů lidí, co denně pokouší toho hada.... moc pěkně napsané :-)

24.05.2008 13:03:00 | V e r u n k a

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí