Smutný klaun

Smutný klaun

Anotace: Básnička © LowiQ397

Celý den byl veselý,
pan Klaun,
teď je smutný,
pan Klaun.

Rozesmívat děti,
to je jeho práce,
důležité poslání
pro něj určeno.

Blíží se jeho chvíle,
čas jeho vystoupení
před spousty zvědavých dětí
a maminek s tatínky.

Jejich oči zvědavě kmitají po sále,
vystoupení pana Klauna už se blíží,
děti jsou moc nadšené,
když slyší,
že vystoupí pan Klaun.

Milé děti,
pan Klaun brzy vystoupí,
svůj červený nos,
tím se má chlubit.

Barevný oblek,
červený nos,
žlutá mašle s puntíky
a oranžové, velikánské boty.

Děti jsou už zvědavé,
avšak Klaun je smutný,
nemůže vystoupit
a smutné děti odcházejí domů.

Proč jsi smutný, pane Klaune?
Ztratil jsem svou mašličku.
Ta se dá najít! Díval ses po ní?
Ne!

Mašlička se našla,
sál už je plný,
pan Klaun je veselý
a děti se smějí.
Autor LowiQ397, 24.05.2008
Přečteno 380x
Tipy 1
Poslední tipující: Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí