Hořký sonet odsouzení doby

Hořký sonet odsouzení doby

Anotace: ...

Všechno, co je, je jen ve mně,
to, co je kolem pro mne není.
Nebe, lesy, život, země… -
doufat v pouhé domnění?

Vidím jen prazvláštní děje:
bubření, nadýmání, vztahování…
To vše z žijících niter věje,
a jakoby vše zakrylo to vání,
nevidět, nechápat, nechtít,
slepě, hluše kovem o kov tít.

Vše nemocno, nic zdrávo,
jedině anorganické bytí jest,
žebrota jedině má právo
být hrda, chtít, v smrti kvést.
Autor Žiťa, 25.05.2008
Přečteno 234x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí