Představení...

Představení...

Anotace: na obloze noční...

Vyšel jsem ven do prostorného sálu,
uvaděč v černé kápi nabídl mi místo…
do trávy rozprostřel jsem prošívaný kabát,
vleže s rukama pod hlavou...kolem krku šálu…
dívám se na rozvité plátno s noční oblohou…
Vítr se utišil,začíná představení….
je vyjímečné....má hvězdné obsazení….
V hlavní roli s éterickou Dámou Komett...
bouřlivé přivítání…
jiskrný aplaus…
Na vesmírném pódiu Diva tančí….
nevypočitatelný valčík…
v bocích se vlní... tvoříce ladné křivky...
jak vymrštěné svitky papírových konfet…
Úžasná podívaná…
Dáma pohazujíc rozverně vlasy
symboly podpatky vrývajíc...do parket barvy tuže..
rozsévá zářící slzy své do té temné krásy…
v trhlinách ztrácí se,
jak víra v duši zmateného muže...
Sic chladno je…odkládám šálu…
atmosféra energií houstne…
tělo se rozpaluje…
Dotyk...
žár stoupá…
až hmota vybuchuje…
nebe se zranilo...
světlo oslepuje…
vzápětí uzdravené...
jizva se zaceluje…

Já přikovaný k zemi…
jen tiše zírám...
je mi hezky...
zvláštní...
než stačím cosi říci
Dáma se v okamžiku ztrácí…
postavu zahalil černý samet…
Já povstal...
uklonil se…
Díky….
A pod práh duše jsem si tajně malou sazi zamet….
Autor enigman, 26.05.2008
Přečteno 244x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, igniss, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Lexisa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

málem mě tady z té krásy oživovali:D

26.05.2008 09:52:00 | Lexisa

Krásná až se tají dech...

26.05.2008 09:45:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí