Středověká

Středověká

Anotace: Se vším všudy...hostiny, víno, války...

Na kopcích zámky a hrady
Král hledá na nich vady
Kontroluje svojí říši
S knížaty zvedá číši

Hudba hraje
Maso se peče
Jak za bránou ráje
Víno proudem teče

Ale za hranicí
Bojová píseň protahuje polnicí

Teď už i naše hranice vzplály
Je konec hostin
Do zbroje, vlajky už zavlály
Na zemi padnul stín

Lidé neveselí teď jsou
Boj s mečem, kuší i kosou
Střety neúprosné a lité
Co bude zítra, víte?

To neví ani král
Poslední bitva
Severní vítr vál
Vše ostré jak břitva

Na poli těla a krev
Jen žen a dětí řev
Všichni se tu pobili
A pod drnem skončili
Autor Shaamot., 26.05.2008
Přečteno 241x
Tipy 1
Poslední tipující: elfkan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí