Marný boj

Marný boj

Anotace: Druhý pokus o volný verš... Také o mých pocitech...

S pláčem na krajíčku
A s neusychající slzou v oku
Pokřivený úsměv na rtech
Mi překrývá bolestný vzdech.

Na tváři stín noci
A chlad umrlčích prstů cítím v dlaních
Na srdci spáry ledové
A hrdle křik, jež drtí ticho nad ránem.

Ve snu, jež noc co noc ke mně přichází
Zmítám se v strachu a beznaději,
Uniknout toužím, leč marně,
Neb pokaždé zemřít musím.

Ať náhodou nebo něčí rukou,
Pokaždé je osud stejný,
Bránit se nepomůže, stejně přijde
Pro mne a zanechá mě v těch rukou umrlcových.

Utíkám, marně síly plýtvám,
Dohání mě dech smrti plesnivý
A marně, marně volám ty,
Jenž pomoci mi netouží…
Autor Karmínka, 27.05.2008
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: Lilithen, Darneth, Charibeja, lecrecia, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí