Štěstí je krásná věc

Štěstí je krásná věc

Anotace: Štěstí je krásná vě, ale parchy si za něj nekupíš...

Štěstí je krásná věc

Štěstí je vrtkavá dáma,
co je všude kolem nás.
Najednou objeví se z rána
a svět nám přijde plný krás.

Pak zas úplně zmizí
jako mávnutím kouzelného proutku,
kolem nás je smůla ryzí
a schováme se do nejtmavšího koutku.

Štěstí je tu i tam
obklopeno závistí.
Občas je to oční klam,
který o realitě nás ujistí.

Pro někoho bohatství je štěstí,
pro někoho vana plná vody.
Jiný si ke štěstí cestu klestí,
pro jiného jsou to schody.

Někdo své štěstí buduje
bez přestání celé věky.
Každý detail studuje,
jeho motto: "Žádné spěchy."

Pro někoho je štěstí,
byť maličkost jen
jenom tak ho neopustí,
zažívá ho každý den.

Jaký by život byl
bez štěstí, bez pocitu blaha.
Jen smutek by tu zbyl,
a naprosto zbytečná snaha.
Autor Dark_Gwin, 29.05.2008
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí