Cesty

Cesty

Anotace: http://www.psanci.cz/dilo.php?dilo_id=3763-cesty

zas v hladkém míjení
přede mnou stuha cest
za mnou jen prach

nechám se vést
šikmými paprsky
škvírou v oblacích

stínem po slunci
prázdnem pod stromy
nádechem v tmách

místo za místem
s dálkovými světly
v hledání nejistém
možná jsme se spletli

a cestou špatná odbočka
s rizikem bloudění
i čas si vzal dovolenou
když na kolenou
zjistíme, že dál už
cesta není

tichá noc
na chladné kapotě
potrhaná mapa
na sedadle
kousavá deka a okoralý chleba
vše v naději zvadlé

ráno pak setřem
rosu z předních oken
vyfoukneš kouř
k bledé obloze
začal nový den

zas v hladkém míjení
přede mnou stuha cest
za mnou jen prach
Autor Verena, 30.05.2008
Přečteno 265x
Tipy 11
Poslední tipující: Danah, Raduzk, labuť, Štěpina G, Bíša, Psavec, Žqáry, devcatko z jetele
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedla se.

30.05.2008 22:01:00 | Psavec

Je to první báseň, kterou jsem od Tebe četla. Pěkná, má život. Díky za komentář na Míšánka

30.05.2008 17:57:00 | devcatko z jetele

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí