Mantra poezie

Mantra poezie

Anotace: ze šuplíku...zase pátek.

V pátečním času trysku,
postrádám svou
na slzy misku,
jako mnich v Kjótu.

Na ulici potkávám
samé nevěřící.
V balastu starostí o přežití,
umírají brzy,
příliš sytí.

Ha ! Tady !
Už ji mám.

Rozložím svůj
pouliční krám.
Vydám se pomalou chůzí.
A to samo už je pokání,
jindy přísný hlas do cvalu pohání.
Míjení okolních krás.

Prý šílím a marním čas,
když zoufale je hledám.
Tohle se vážně nedá.
Nacpu je pod polštář.

Jak kráčím chůzí
v rytmu meditace,
spojení s realitou
začíná se ztrácet.

,,Co děláš ?
Dáváš si snad dvacet ?“,
řve na mě rozum rozezleně.
Ale já jdu, koukám do zeleně.
Lačně vítám
mantru poezie.

Mé Já snad stále žije...
Autor spare, 31.05.2008
Přečteno 259x
Tipy 18
Poslední tipující: maena, cevert, drsnosrstej kokršpaněl, WhiteSkull, jiljovský, Štěpina G, Chancer, Psavec, Aťan, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasná, totální únik. Zítra taky zdrhám. Že mě to nenapadlo už dřív 1***

06.06.2008 17:20:00 | cevert

skvělá
možná... vystihuje naprosto podstatu toho "býti básníkem"; někde v mezerách mezi prvním a posledním veršem

03.06.2008 23:06:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Tvé já žije určitě, to jsem si jistý.Výborné!

02.06.2008 17:37:00 | jiljovský

Kdo by nechtěl létat, když mu poezie dá křídla ;-)

01.06.2008 12:27:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí