Lampiony smrti

Lampiony smrti

Anotace: Stává se všechno marným ...? Nebo má ještě smysl za něco bojovat? Děkuji, díky tobě už vím...že naděje je tu vždy.

Usínám, a lampiony pohřebního průvodu
mne odnáší někam jinam
do kraje, kde nenávist je vším
a v zatrpklé rakvi rodí se nemluvňata.

Spím, a kolik dní a nocí
ještě strávím v té prázdnotě
v níž černé sny mne děsí
jak rampouchy smrti
v rukou sněhuláka v dubnu.

Chci procitnout,
ale kostlivá ruka mi svírá ramena
snažím se vstát
ale mé tělo je sochou z olova.

Hledím k nebi a pozoruji ptáky
tu svobodu jim závidím
uletět z městského dýmu kdykoliv se jim zachce
být tak jako oni....

Svázán řetězy se probouzím
v pohřebním procesí
vidouc, že nic nikam nevede
a prázdnota je za mnou
a kolem mne
a průvod kostlivců se svými lampiony smrti
mne unáší k hrobu světa
tak blízko.

Jakoby slunce odvrátilo tvář
je snad všechno tak marné?
Modlím se, aby to nebyla pravda
a dech smrti se tiše vzdálil
a já se navrátil zpátky
tam, kde slyšel jsem ptáky zpívat.
Autor Filosof, 01.06.2008
Přečteno 303x
Tipy 4
Poslední tipující: hostmen, kouzelníček
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pluji po vodě podzemní řeky s nadějí na noční hvězdnou oblohu…
Dobrá báseň, dobrá.

03.06.2008 17:31:00 | kouzelníček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí