Na kostole bijú hodiny

Na kostole bijú hodiny

Anotace: ..prečítajte do konca...nejde o rýmy...

Na kostole bijú hodiny
Jedenásť? Polnoc?
Možno tri ráno
Mladé dievča, vek ani sedemnásť
Sedí na lavičke pred kostolom
Opitý muž hľadí na ňu,
skrytý za plotom.
Uvažuje: hľadá ju niekto,nehľadá?
Hmm..pre neho zbytočná záhada
Slušný človek býval to,
kým mu žena neutiekla s bratom
Odvtedy ho alkohol zmáha
S mladými kočkami rád spáva
Táto tiež nieje na zahodenie
Dá mu? Nedá?
Len táto otázka mu hlavou behá.
Keď dá- bude rád, ak nie..
Nebude sa správať ako kamarát

Dievča strhne sa, preberie z myšlienok
Zmáha ju strach
Obzerá sa, nikoho však nevidí
Nikde žiadny vrah!
..muž za plotom ostáva utajený

Chlap sa len usmieva
Alkohol mu mozog zatmieva
Sympatický by mohol byť
Keby sa o seba staral a prestal piť
Hlavou mu prebieha plán
hnusný a ohavný
Dievča odhodlané na mieste ostať
Líha si do trávy
Prepitý človek zoberie to ako výzvu
Kultúra, slušnosť,zvyky..kde sú?
Odpije si z fľaše pár hltov rumu
A vykročí.......

Dievča začuje kroky ťarbavé
Nohy opitého idú po tráve
Dedinčania sú milí ľudia
no radi si vypijú
Dievča pootočí sa na druhú stranu
Zavrie oči, pustí si mp3jku...

O pár minút preberie ju chtivý dotyk
Muž je pripravený na pohlavný styk
Dievča má zapchaté ústa- žiadny výkrik
Dvíha sa, je vydesená, rada by utiekla
Muž však napriek napitosti drží ju pevne
Čochvíľa si ju vezme...

Každý si vie predstaviť čo za hrôzu tam dialo sa
Po znásilnení a ťahu nožíka vleče telo do lesa
Do krovia hodí ju, že tam ju nenájdu

Slnko sa začne prebúdzať
Na kostole začnú hodiny odbíjať
Päť hodín ráno
Muž leží v posteli
Farár kričí od hrôzy
Pred kostolom krvi plno
Hľa,ta krvavá cestička
Žeby vražda?
Kde je obeť?
Bola odvlečená do lesa?
Dedinčania, všetci zhrození
Kto im dedinku krvou "pokrstil"?
O pár minút bola polícia na mieste činu
Krvavá stopa ich zaviedla k mužovmu dielu
Muž sa prebudí na búchanie na dvere..
Dvíha sa, rozospatý,zničený
Ide k dverám..no v tom..
Objaví sa mu v hlave obraz mŕtvej ženy
Ách zase tie blbé sny...
Zrazu zbadá zablatené tenisky
Les..krovie..vražda...
Nie! To by predsa nespravil
Ale čo tie spermie na zakrvavených teplákoch?
,,Otvorte! polícia!"
Opäť hlas policajta
Mužovi sa všetko v hlave ujasní
JE vrahom bezcitným

Smrť za smrť
ako kedysi

policajti uzavrú prípad
a my si z príbehu môžme brať príklad
alkohol naše problémy nevyrieši
ani útek od všetkých našich
nevyhýbajme sa problémom
riešme ich..s chladnou hlavou

Na kostole bijú hodiny
Kostolné zvony prehlušia tichý výstrel...
Autor Hviezdicka, 01.06.2008
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí