V Dionýsově průvodu

V Dionýsově průvodu

Anotace: ...

Štěstí nevyčtu z knih
a radost není ve slovech.
Žít je jako být sníh -
padat a tát, a ještě v okovech.

Ve slepém žaláři Issaca Newtona
spután se zemí navždycky.
Nemoci okusit, jak létání chutná...
kdyby jak Ikaros, i když skončil tragicky.

Neuhnít jak stáda v bažinách society -
Vzestupů, Cejchů, Pečetí a papírů.
Zkoušet létat do nocí pro vlstní věty,
v průvodu Dionýsa, Dryád a Satyrů...

Dnes, ještě dnes! Není zítřka.
A taktéž včerejšek pohltila nicota.
Potopa byla před námi... a bude i po nás!
Volnost, Duch, Svoboda... čistá
jak potok z lesů našich hor,
jak zeleň živého a hněď mrtvého jehličí...
pramen z nitra - srdce - Nirvána vyklíčí!
Autor Žiťa, 02.06.2008
Přečteno 265x
Tipy 3
Poslední tipující: Dermgen, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nadupané obrazem, má to přesah a vyhnul jsi se i prázdným klišé. Skvělé ;-)

09.06.2008 20:27:00 | Dermgen

...hodně zajímavého.

02.06.2008 13:11:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí