Gwyneth, Rose a já

Gwyneth, Rose a já

Anotace: ...

Vyrvané z hloubi hlav
myšlenky
polehly k patám křídových skal.
Gwyneth, Rose
a já
v pláži zabořen,
kotníky ledovou solí
obemknuty.

Rusovlásky protančily
vichrem od moře,
zkamenělý pocestný
hlazen jejich prsty doběla
z písečného lože
mlčky se zvedá.

Trylky hrdel
klenou se v měděnou spirálu
nebeských strun.
Z tváří rozlijí se pihy
do slunečních skvrn.
Víly když milují
i hvězdy tají.

V modrém březnovém dni
oblázky vetknuté do čela,
zvracím do příboje
dvanáctiletou whisky
z palírny Franka O´Hary.

Odcházejí,
až žehrá vlnící se louka
na boky mých žen,
pod zlomeným břehem
osamělý mužský kámen
padlý jakoby odjinud
poutá tíhou sobě vlastní
jeho rmut.

Avšak slýchávám je po staletí
zátokou u Kilkee
zpátky se vracet,
probouzejí neživé
a smrt je jen další sen.
Autor Taog, 04.06.2008
Přečteno 333x
Tipy 18
Poslední tipující: Bíša, maena, kavec, labuť, isisleo, elfkan, hanele m., jedam, Psavec, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vždy s napětím čekám , co vyjde ze tvé autorské dílny a nikdy jsem ještě nebyl zklamaný ...
Ta poslední je úžasná , moc se ti podařila ...
Jirka

06.06.2008 17:36:00 | kavec

Moc mě zaujala... nedá se číst jenom jednou... líbí :o)

04.06.2008 22:32:00 | labuť

:-))..dýchlo tady tajemno..menhirů..druidů.......
..nebo je to tím nejlepšejším pitím co znám:-))

04.06.2008 21:22:00 | isisleo

no ale že to trvalo - ale na takový si ráda počkám (slova teda jako :o)

04.06.2008 10:53:00 | hanele m.

dost dobrý počin!

04.06.2008 00:06:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí