Obchod nebo manželství?

Obchod nebo manželství?

Anotace: Satira na panovačnou ženu.

Manželství?-Obchod?

Já muže vzala si
/ne on mne,jak myslí si/

abych s ním měla něco dětí
bych na život nebyla sama
by nosil domu peněz jako smetí
a s jeho podporou byla dáma.

Já muže vzala si
aby žil pro mne,pro rodinu
jak dřevo v zimě pro oheň
v létě strom pro kousek stínu.

Já muže vzala si
by tančil jak já hraji
v rytmu řádně poskakoval
(z lásky si pouta ukoval)
semnou se venku ukazoval
a nosil mi kytky v máji.

Já muže vzala si
vše co má je mé
co chtěl by on asi
to už je podružné.

Já muže vzala si
a chci aby žil pro mě
jak otrok psí rasy
poslouchal a žil skromně.

JÁ muže vzala si
z lásky mu pouta dala
otrok je odhodil
psa jsem neuhlídala.

Já muže vzala si
teď jsem jako kůl v plotě
kde najdu stejné dřevo
pro mne jiného chotě!!!
1979
Autor Rebelek, 06.06.2008
Přečteno 227x
Tipy 1
Poslední tipující: Marfuša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí