Člověk

Člověk

Anotace: kdo mu dal právo vládnout?

Co znamená být člověkem?
Řekneš-li pravdu, setkáš se s nevděkem
I přesto tu pravdu chci říci
S mými myšlenkami se poděliti

S vámi

Člověk je pouhé tělo
Kterému se zachtělo
Ovládnout celý svět
S myšlenkou „na sebe hleď“

Sám se označil za krále
A všem vládne
Ničí přírodu
Staví se do průvodu

Průvodu, kterej ničí
A přitom radostí křičí:
„já jsem tady pán!“
V tom průvodu je každém sám

Nechci se do průvodu řadit
Přírodu vraždit
Probouzet se s pocitem
Že lidskou vinou brzo zahynem

Copyright © 2008,Caracol
Autor Caracol, 10.06.2008
Přečteno 264x
Tipy 3
Poslední tipující: jerremi, toužím.jít.dál, Cleris
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hluboká pravda zlatí ...

10.06.2008 16:52:00 | toužím.jít.dál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí