Být včelkou

Být včelkou

Anotace: -Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

+

Životu naslouchám
pod akátem
i pod lípami

Jak prosté je to
v celé složitosti spojení a vazeb
podmíněné silami přítomnosti
a dobrou vírou
skrytou někde uvnitř nás

Přivoním
Medující stromy
znaveně potřásají listím
(je úmorné vedro)
ale tady v jejich stínu
naslouchám
jak zní vytrvalá čilost bytí

Mám už tak málo sil
abych vzdoroval
a vzepjal se jak bájný Ikar
a vzlétl
(ale nevím kam)

Kdybych byl včelkou
bylo by to jiné . . .

+
Autor Těšínský, 10.06.2008
Přečteno 311x
Tipy 13
Poslední tipující: Marfuša, bělásek, WhiteSkull, Psavec, Lota, 6thSun, waterlily, Jiparo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čmeláku, vždyť lítáš. Kdo z tvého okolí umí to, co ty?
Psát takové pěkné věci.

02.07.2008 08:12:00 | Marfuša

...kdyby, nic neznamená...ale proč nežít a nečerpat z toho co je...to je přeci velký dar...možná to je rozdíl mezi člověkem a včelou...

10.06.2008 16:25:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí