Ať žije léto!

Ať žije léto!

Anotace: A já musím být v práci...

Ať žije léto!

Lákají hřejivé pláže,
nekonečný azur mořských dálek,
obdivně sledovat hbité surfaře,
jen cikády tu trochu ruší spánek…

Pěnivé šprýmující vlny,
podráží nohy nečekanou silou,
písčité plážové duny,
v odlehlých koutech porostlé travinou,
tvoří místečka před světem skrytá,
plážovým láskám možnosti skýtá…

S večerem v uličkách propuká život,
hudba tu zní a v hovorech lidské hlasy,
písek si vysypat z kapes i bot,
v tanečním rytmu vzpomenout mladší časy…

Přes den pod baldachýny slunečníků,
dřímotem dohnat své noční bdění,
či skryt za tmavým sklem, okem labužníků,
okukovat vnadné tvary, snědých žen vlnění,
vybrat tu nejlepší z těch krásek vůkol,
svádění její, povýšit na svůj hlavní úkol…
Autor Krtica, 05.08.2005
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí