Noc s Hamletem

Noc s Hamletem

Anotace: A tahle byla taky na objednávku pro Jess =O)

Zabloudila jsem na cestě od stolu ke dveřím,
když protančit chtěla jsem těch pět metrů,
nevím zda ty dveře ještě kdy uvidím,
jestli najdu k nim od okna cestu.

Oknem ven na balkón je tak strašně daleko,
nevím zda najdu kdy odvahu,
otevřít potichu a vyjít ven nalehko,
bojím se, že cesta má skončí už na prahu.

Otevřu okno, však kroky zpátky
vede můj strach a pochybnost.
A potom s Hamletem proklouznu vrátky,
kouknout se jak vypadá minulost.

Hamlet je krásný, však podivný člověk,
pořád je smutný a o smrti povídá,
když vidím ho jak stojí v té záplavě lebek,
řeknu mu ahoj, on mi jen zamává.

A tak si radši na balkón vyjdu ven,
opřená o zeď sedím vedle Shakespeara,
možná mi potom dá ruku kolem ramen,
kouknem se na hvězdy, těch je tu přemíra.

Až ráno mě probudí sluneční paprsky,
v kaluži inkoustu s modrými prsty,
s papírem v dlaních, na němž ty záblesky
snů navždy se smrskly.
Autor Elvien, 12.06.2008
Přečteno 338x
Tipy 12
Poslední tipující: hellla, Bíša, Vlk v rouše, Memento, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

seš šikovnej kus baby !! Super myšlenka a milé zpracování .-)

13.08.2009 20:21:00 | hellla

Líbí se mi strašně moc :-)

29.07.2008 21:08:00 | Vlk v rouše

Je parádní.Už ta myšlenka a pak Schakespear, fakt parádní..:)

13.07.2008 23:53:00 | Memento

na mnoho pismenek na malo zvucnych obratu, rymy mi prijdou fadni..

12.06.2008 21:07:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí