Naděje

Naděje

Anotace: Bez naděje člověk nic nemůže čekat. A když neche nic čekat...

Krutý osud člověče Tě čeká,
smrt mílovími kroky k Tobě spěchá.
Pár vteřin na přání poslední,
však nezoufej a radu vyslechni:
"Tvé kroky budou lehčí
jak vánek za noci,
Tvá slova budou sladší
jak zlatý med vonící.
Jen říkej, co je pravdou,
a skryj, co pro Tebe je lží,
odměněn budeš zradou,
ta na bedrech Tvých neleží.
Zradí-li Tě znovu svět,
smrt živého Tě nechá.
Zavřeš se jako růže květ
a zakryješ se zlehka."
Na tváři bledé vidět je,
ubožák svůj boj prohrál.
Úsměv plný beznaděje,
svět ze sna ho snad probral.
Autor Muji, 12.06.2008
Přečteno 365x
Tipy 6
Poslední tipující: Mounkey
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé počtení

10.03.2009 14:18:00 | Mounkey

Naděje umírá poslední:-)

10.11.2008 22:31:00 | Vacluvka

Nádherný text básně!Má hodně do sebe!ST

18.06.2008 21:16:00 | Ewineccka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí