Nemoc

Nemoc

Anotace: ...můj názor, ale myslím si, že docela podložený fakt, ale nikomu ho nevnucuju...text

Proč s prosbou obracíte k nebi tvář,
proč s prosbou poklekáte před oltář?!
Nezáleží k jakému bohu svou prosbu, kdo praví,
ať už k tomu nebo tomu, vždy žádá o zdraví.
Bojíme se nemocí, stonání a smrti,
bojíme se nádorů, zánětů a ochrnutí.
Všák náboženství nám nepomůže,
vždyť tahle "nemoc" i zabít může.
Porč mi nevěříte a
rozumně nemyslíte.
Vzpomeňte sami, na výpravy křížové,
kdy umírali děti, ženy, mužové.
Jen proto, že špatně věřili,
vrazi dle víry oběti "měřili".
Ve svaté válce o věhlas boží,
bojují lidé zbraněmi i noži.
Potom přišly náboženské čistky,
za vraždu do nebe dostaneš lístky.
Sečtěte mrtvé "ve jménu boha",
vyjde vám skutečnost krutá a strohá.
Žádná nemoc nemá na svědomí tolik těl,
jako víra v někoho, kdo by spíš léčit měl.
Autor Tomíno..., 15.06.2008
Přečteno 274x
Tipy 4
Poslední tipující: kikis, KLARISA, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ST za téma a názor

16.06.2008 07:15:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí