Naopak..

Naopak..

Anotace: Zkuste si představit, kdyby všechno bylo naopak...noc dnem, noční můra snem, láska nenávistí a třeba minulost budoucností...Díky Jirkovi-Obyčejnému básníkovi, že mi pomohl a trochu poupravil=)))

Kdyby jasný slunný den,
Stal se černo černou nocí,
A noční můra krásným snem
Zítřek byl by minulostí.

Všechno naopak by bylo,
Tak jak nemá býti,
Místo umírání by se žilo,
Místo stání muselo by se jíti.

Kdyby bylo všechno naopak,
Tak jak býti nemá,
Kdyby slunce zářilo v temnotách,
Místo tu máš, už nic nedá...

Kdyby láska byla zradou,
A zrada by byla bezmezná láska,
Byla by lež tou neochvějnou pravdou,
Pravda jen nicotná, prodejná lhářka.

Kdyby byl anděl ďáblem v pekle,
A ďábel andělem u nebeské brány,
Kdyby živá ryba vypadala lekle,
To bychom se místo odvahy všichni báli.

Pak světlo by bylo nejčernější tmou
a o půlnoci v novu zářila by tma
já nebyla bych ničí a přesto byla tvou
jedna a jedna nebyli by dva.

Lepší je nechat všechno tak,
Jak to má správně býti,
Potopená loď navždy bude vrak,
A místo umírání raději budu žíti!
Autor makretka, 07.08.2005
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí