Bouřka

Bouřka

Anotace: Psáno z okmažitého popudu, inspirace aktualním děním kolem mne...(psáno hned po předchozí básni ;) )

Temné je nebe, výbuchy slyším,
je tu snad válka? Skoro nic nevidím.

Poslouchám, dívám se, už rozumím -
ohňostroj, barevná světýlka, radost tu je!

Nevím kdo, nevím proč, skoro už nevnímám,
myšlenku zapudím a hle, zas je tu.

Vzpomenu na bouřku, na její hřmění,
na čistý vzduch, na kapky vody.

Nejen ten zvuk, nejen ta voda,
záblesk zpozoruji, třas mnou cloumá.

Jen chvíle světla, okamžik krátký,
já koukám do světa – a vůbec, smím?

Dlouho jen temno je, rána se ozývá,
pak krátký záblesk, a zas tma.

Přesto však, přes ten krátký čas,
radosti získám a oči zavírám.

A opět, neznámo kam, směřují mračna.
Koukám se za nimi, vzpomínám.

Když pak sám, v posteli usínám,
úsměv mám na rtech, bouřko,
divoká přírodo, jsi v Nás?
Autor štěky, 17.06.2008
Přečteno 220x
Tipy 1
Poslední tipující: KLARISA
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hezoučká...

18.06.2008 13:32:00 | KLARISA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí