- ÚTERÝ 17.června 2008 -

- ÚTERÝ 17.června 2008 -

Anotace: - Kalendář -

Sbírka: Kalendář

°

úterý
. . .
od rána zní mi jedny verše
o tetě Ruth a malé Ester
. . .
Vidím Terezín
. . .
Vidím
vyholené lebky
černokošiláče
na standartě nápis
- NÁRODNÍ ODPOR -
. . .
ALKOHOL
V RACHOTU BUBNŮ ŘEV
BEZ MELODIE
POTETOVANÉ MOZKY
NENÁVISTNÉ TVÁŘE
ZDVIŽENÉ PRAVICE
PÁCHNOUCÍ PUTYKY
OSLAVNÉ TANCE
. . .
BESTIE MALOSTI
ZVRATKY
HNUSNÝ CHTÍČ POMSTY
NA NĚKOM
. . .
MALOMOCENSTVÍ SOUČASNÉ SPOLEČNOSTI
. . .

- NÁRODNÍ ODPOR -

. . .

tou dobou bývaly "Svátky Božího těla"
za pár dnů bude Svatojánská noc
a my musíme stále vyjeveně zírat
na lebky se zkříženými hnáty
a jiné obdobné produkce
malomocných
ubohých
páchnoucích
zvratků společnosti
- té -
- která se líně převaluje opodál
a zvědavě pozoruje představení
na proscéniu našeho světa
s nejistým výsledkem
bez nejmenší záruky
se zmučenými a odhozenými dětmi
schránkami ve zdech nemocnic
a na lukách
i u nádraží
miliony kontejnerů na smetí
v nichž občas skončí život dřív
. . . než započal . . .

°
úterý
nočním deštěm po ránu omyto
snažím se nemyslet
na brány jimiž ozdobil se svět
díky malomocným zrůdám
jimž bylo umožněno řvát
pálit knihy
zabíjet a vraždit
zažehnout holocaust
. . .

Teta Ruth i s malou Ester jsou určitě v nebi . . .
a já si na prsa připínám odznak lidské důstojnosti
dva zlaté trojúhelníky - Dvidovu hvězdu -
ač sám nejsem Juda . . .

°
Autor rolon, 17.06.2008
Přečteno 358x
Tipy 18
Poslední tipující: AlenaMarieK, Noc17, WhiteSkull, Myrja, její alter ego, spare, prostějanek, vapiti
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pusa se mi otevřela údivem, na závěr bych zatleskala, zvolala bravo a ještě sejmula klobouk

17.06.2008 21:51:00 | její alter ego

Díky!
I za ně...

17.06.2008 19:45:00 | spare

silný námět a sugestivní zpracování... co víc říct.. kdo je jen trochu člověk, měl by pochopit...

17.06.2008 18:58:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí