Synku,víš ?

Synku,víš ?

Anotace: Báseň otce synovi

Slyšíš synku,to v dálce znění?
To rolničky ti zaznějí.
Ve vánoční čas,vše se změní,
když pohodu ti dopřejí.

Citíš synku,tu sladkou vůni ?
Toť vánoční je cukroví.
Na jazyku jemně trůní
a chlad se v teplo promění.

Vidíš synku,to bílé štěstí ?
To jen sníh teď k zemi padá.
Uchrání vše před neštěstím,
pod hábitem,až do jara.

No tak sečkej,synku milý
ať do jara jsi čil a zdráv.
Jen chvilku vydrž,sbírej síly
a pamatuj,že tě mám rád.
Autor Pavel Naď, 17.06.2008
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vítej na Literu.K básničce,k tvý létům by mohla být "trochu modernější"

17.06.2008 22:22:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí