Umění...

Umění...

Anotace: ***

Jak malíř tvoří s lehkostí,
mě pořád někdo kárá.
Děti tropí hlouposti,
zpěvák píseň skládá.

Tam za branou umění stojí pevná zeď.
Seber všechnu odvahu, neboj se a leť.

Jak baletka tančí na špičkách,
já volím špatné verše.
Básník vyjádří v slovíčkách,
šíp se minul s terčem.

Tam za branou umění musíš pevnou vůli mít.
Dělej věci ze srdce a zkus naplno žít.

Jak skladatel skládá noty,
já netvořím s noblesou.
Filmař myslí na trampoty,
kritici to odnesou.

Tam za branou umění tě čeká zprvu bláto.
Když chceš něco dokázat, běž za snem, stojí ti za to.
Autor Jedůfka, 17.06.2008
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nejsem odborník, ale líbí se mi to...pokračuj a přeskoč tu vysokou zeď...co ty víš, třeba zjistíš že máš křídla a v tom případě se povznes a leť...

17.06.2008 21:40:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí