V podkroví

V podkroví

Anotace: neumírám, netoužím po tom a už vůbec to nepovažuji za řešení. jde o symboliku.

Ztrouchnivělý trám s hromádkou zelených šatů
Taky hedvábné prádlo s krajkou
Jestli odněkud skočím
Jedině z toho trámu

Naaranžuji na něj Absinth a Baudelaira
Abych vypadala jako bohém z Paříže
Podlahu prostřu Hegelem a Nietzschem
Abych vypadala jako intelektuálka
(A taky pak Friedricha budou všichni ještě více nesnášet)
Na stole chci starý gramofon
Bude z něj hrát starý Ludwig van
Abych vypadala jako tragéd

Mám smysl pro drama?

Tělo poseté zaoblenými úlomky skla
Mohla by z toho být duha
Když budu ležet pod oknem
Zrníčka prachu zatančí v paprscích

Co když dostanu strach?
Jednu nohu ve vlastním hrobě
Tak dokonale připraveném
A měla bych se ptát na důvody?

Chci stvořit dokonalý okamžik
Hledat ve všem krásu
Pokud ji nevidím
Zemřu tedy
Ale podle svých pravidel
Autor fairywood, 18.06.2008
Přečteno 303x
Tipy 10
Poslední tipující: kjetilka, J.U. Ray, Emily Winnacott, 6thSun, Lady Carmila, wwrrmm, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobréé mě osobně se to líbí(teda tech jmen jsem si nevšímala)

30.06.2008 19:13:00 | Lady Carmila

Ono by se mi to líbilo, ale jsou ty drobné chyby ve jménech záměrné či ne? Mi to vadí, ale přičítejme to chorobnému puntičkářství...:)

29.06.2008 19:26:00 | Neexistujíc a její ruce od krve

co jiného by mohla pít než "pití, která tě přivede k šílenství"?

19.06.2008 20:09:00 | fairywood

...pěkné místo pro smrt jsi vytvořila,už chybí jen ta
:-) ,ale nevím jestli pije apsinth - aby neodmítla

19.06.2008 07:42:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí