- ČTVRTEK 19.června 2008 -

- ČTVRTEK 19.června 2008 -

Anotace: - Kalendář -

Sbírka: Kalendář

°

Pět před půlnocí
počítáš na prstech
do sebe vklíněných
. . . okamžiků . . .

jít spát . . .
. . . ulehnout
bez zbytečných reflexí
nechat se unášet představou
marnivosti čekajících ňader
tak setkáváš se s podstatou
. . . počátků . . .

ani nazaslechneš
jak obouvá se zítřek
zase do těch těžkých bot
ač tolik chtělo by se
protančit den s Tebou
Ty ve střevíčkách jen
a já v těch černých mokasínách
tančili bychom spolu náš waltz
. . . na prosluněném azuru . . .

Posledních pět úderů
odeznělo
půlnoc se proměnila
je třeba vykročit . . .

Slyším známé - zůstaň -
- zůstaň jestě chvíli -
šeptáš do červnové noci
Je Ti dnes právě sedmnáct
i když kdoví
nakonec je to nepodstatné . . .
Slyším Tvůj ukrývaný vzdech
když se otočím
a vezmu za kliku dveří . . .

Nebuď smutná
vždyť já se brzy vrátím . . .
opakuji Tvoji větu
než vydechla jsi naposled . . .

°

čtvrteční pastorále noci
jen opravit pár chyb ve scénáři
(podivné klikyháky místo slov)

Zaslechneš hudbu
Edward GRIEG
" Solvejžina píseň "
z opery "Peer Gynt"
Tvář nevěsty závojem je kryta
slova
která jdou mimo přítomnost
prsten
co ze dlaně vypadl Ti
a když jsem se pro něj sehnul
namísto polibku
narazili jsme o sebe svými čely
. . . ach . . .

SYMBOLYSYMBOLYSYMBOLY

konečně sami
zbaveni krunýřů oblečení
těsných bot
motýlka který se plašil
ale neuletěl
závějí bílého krajkoví
a kytky zlatých květů
nakonec prsteny
. . . konečně . . .

na každé ňadro pokládám jeden
chvíli budeme si jako děti hrát

šťastně se usmíváš
a slyším Tvé . . .
- Jsem šťastná, Jene . . . -

Sny z půlnoci bývají nejsladší . . .

°
Autor rolon, 19.06.2008
Přečteno 290x
Tipy 25
Poslední tipující: Marfuša, AlenaMarieK, Lota, Myrja, Psavec, Noc17, teranosaur, Jiparo, Lucie Teru, spare, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tóny Griegovy hudby k této poezii, dokonalá symbióza...ač obojí pochází z tohoto světa, jsem nesena do světů jiných

20.06.2008 00:16:00 | Lota

...je tu hodně dobrých věcí,rád jsem si početl

19.06.2008 06:59:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí