Hra o jablko...

Hra o jablko...

Anotace: Malá taškařice...o Velké lásce…ve třech dějstvích...se smutným koncem….

Děj první...
Stvoření...
Dva herci naivní
Na pódiu země…
A co je unikum….
jeden had s jablkem
tvoří publikum….
Chození….jen tak…čistí….
Ještě neví,
že jsou pro lásku k sobě zrození….
Srdce poklidně dřímající v žebroví...

Děj druhý...
Setkání...
V chladivém stínu stromu....
Srdce se rozbušilo
rychlostí splašeného zvonu...
krouží kolem dokola...
hra o jablko...rozehraná...
dojít až na vrchol....na doraz...
ve víru vášní...zaslepení....
nevidí ,že za vrcholem čeká sráz....
Na chvíli dokonalí…štěstím….
Pak ten květ dokonalý….odkvétá…
Obrátka svůj kruh dokončila....
v kole štěstí…..Se nula usadila….
Z klamného chtíče zapoměli…
kypřit...zalévat…kořeny odumřely…
Zima se připlížila…
zaťala drápy do léta….

Děj třetí....
V čase za horizont posunutí....
Eva /vzpurně/ ,,Bože jakýho vola jsem si to vzala?!,,...
Adam /líbezně / jako když řeže pilou,otázkou odvětil...
,,Co abych tě má drahá oběsil?,,...
řež začala….
V očích zablýsklo se..
Eva pomalu nože nabrousila….
Pak do jablka…ehm pardon…do Adama /o jablko už nikdo nestál/ řízla…
Vzápětí stejnou měrou...si ze svých ran něco krve slízla….
Nakonec z posledních sil zdrhla…
Někde se znova vdala…
vzala si pana Vaška…
A adam?…ten se ve tmě skryl...
do němoty se zpil….

Epilog...
Vidím to pořád živě ještě dneska….
Na holé stěně v mojem pokoji...
Visí zaprášená plastická freska…
Deska a na ní přibité vyschlé tělo hada....
zakouslého do jablka....
Já osamocen...stojím...
V tichém proudu řeky Styxu...
V lásce se pořád topím….
Bože jak Lásku nenávidím….
Bez zájmu...Perly hážu…sviním….
Autor enigman, 19.06.2008
Přečteno 426x
Tipy 11
Poslední tipující: pejrak, monterka, hanele m., labuť, igniss, SZN
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pane, nehažte perly sviním, perel je škoda..zmizí jak voda, jako mlha zrána, jako každá dáma....láska je jen slovo...vemte jízdní kolo a jeďtě - do pekla či do ráje - každá trasa dobrá je...

19.06.2008 21:42:00 | monterka

k tomu začátku a konci mi nesedí třetí děj... ale za to co mi sedí tě teda chválím :o)

19.06.2008 16:03:00 | hanele m.

Kdyby se stal jen z jedné svině básník, myslím, že nebylo těch perel škoda.
Krásná jako všechny tvé básně/ automat píše AVA/

19.06.2008 12:19:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí