Konečně v cíli II

Konečně v cíli II

Anotace: .. pokračování

Zpátky jsem utíkal, vracel se žít
básně Tvé ještě raz moct na rtech mít
na východ z jeskyně sune se mříž
ač sebevíc chci ven, je kříž nakříž

divoce lomcuju rezavým šrotem
v úděsu řvu, smáčen krví a potem
Thanatos vzbudil se, k mým zádům bližší
Hypnos, ač tuze rád spí, též mě slyší

o mne se podělí, neb hodí kostkou?
odteďka půl napůl být dvojí troskou
nechci, vždyť z toho nic dobré nekouká
risknu to, hotov hrát mrtvýho brouka

doběhli ke mně dva bohové - bratři
ty vole, ptají se, komu chci patřit
já zírám, náhle jsem němý jak ryba
jo básně! mlčet je fatální chyba

nejkrásnější z nich, co znám, recituju
na vlnách poezie s Můzama pluju
Erató, Euterpé, Kalliopé, Kleió...
patřím všem devíti Můzám, viď, že jo?
Autor Petbab, 20.06.2008
Přečteno 241x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, drsnosrstej kokršpaněl, toužím.jít.dál, Bíša, jehlaspichlas, Iva Borecká, Lota, Lorraine, Kyle, spare, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...na vlnách poezie s Můzama pluju...
povedené pokračování ...

24.06.2008 16:19:00 | toužím.jít.dál

Každej má od něčeho kousek, tak přoč by nemohl patřit
všem devíti hrůzám? když je na roztrhání.

21.06.2008 19:52:00 | jehlaspichlas

Patřit všem ... to zní pro mne trochu děsivě.

20.06.2008 09:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí