Lojza

Lojza

Lojzík Štěstí, učedník,
složil zkoušku závěrečnou,
teď je z něho kominík.

Má však nemoc tulení,
práce ta mu nevoní,
prý je to moc velká dřina,
všude kolem saze, špína.

Zrodil se mu v hlavě plán,
on prý bude jiný pán, v noci
vypůjčí si od sousedů kapitál
.
Chodil sem a chodil tam,
co uviděl všechno bral.
Auto, traktor, motorku,
i hafana na dvorku.

Když byl jednou v náladě,
chlubil se tím četníkovi v hospodě.
Lojza dostal za odměnu
dva stříbrné náramky,
teď už sedí pěkně v chládku
a počítá zápalky.
Autor sluníčko sedmitečné, 20.06.2008
Přečteno 298x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Lenni, PetTulak, igniss, Marfuša, Iva Borecká, Bíša, monterka, vodnař
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

práce nevoní leckomu - naštěstí každý neleze sousedům do domu:-)))

21.06.2008 23:06:00 | monterka

Měl se držet komínů,ze střechy je pěkný rozhled...

20.06.2008 11:46:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí