- SOBOTA 21.června 2008 -

- SOBOTA 21.června 2008 -

Anotace: - Kalendář -

Sbírka: Kalendář

°°

To ticho ve mně
přibito hřebíkem
ke stěně mého srdce
ani ho neslyším
jak zaskočeno vlastníkem . . .
. . . stanulo v úleku . . .

Vracím se galerií obrazů
nazpět do vírů času - nečasu
kdy zbývalo ještě tolik neprobádaného
bloudil jsem životem jako pustinou
. . . objevitel . . .
záhadných míst
na mapách Tvého těla
mateřské znaménko na levém prsu
. . . jizvička z dětství . . .
nad levým okem ukryta v obočí
křivka rtů
i skrytý předěl osudů
pod Venušiným pahrbkem
. . .

Rozpovídané pohádky
jsme spolu kreslili pro děti
co zatím u Tebe své příští
v Tvém těle si spolu vysnívaly
než se nám po nich zastesklo
. . .
Ze svého zázračného těla
vypravila jsi je na cestu
do našeho společného světa
Všechno bylo až neskutečně krásné
. . . pohled na ženu
jež vědoma si svého bohatství
obřadně děkovala za všechnu Lásku
když brávalas do náruče jednou Petrušku
potom zase usměvavého Jana
prazvláštní polibek vždy vtiskla na jejich tvář
jakoby světila vzácný dar
. . . zvláštní třpyt prozářil její oči . . .

Rozpovídané sám teď dopovídám

To ticho ve mně zůstává nedotčeno
Zvláštní nocturno nocí
. . . trocha ze Chopina . . .
a trocha z mé moci
povětroň myšlenek
které už nedohlédneš . . .

Přepisuji minulé pro budoucnost
jen tak zvolna probírám depozitář
u rozžatého svícnu
. . .
voskové slzy zasychají
po tváři času
z červené svíce
kane
temná
krev

Už nechci odpověď na otázku
. . . P R O Č . . . ?

Chtěl bych Tě osude požádat:

- DEJ MI PROSÍM SÍLU ! -

. . . a pomoz mi vše zdárně vykonat . . . !

Odpusťte bláhovou modlitbu . . .

°°
Autor rolon, 21.06.2008
Přečteno 262x
Tipy 15
Poslední tipující: Marfuša, AlenaMarieK, Myrja, Lota, už ne pernikova princezna, Noc17, spare
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cítím v tom pravdu. Je jedinečná a nelze ji ani komentovat.Proto u všech básniček jenom boduji. Kalendář je dobrý nápad, jak se denně se vším vyrovnávat.

26.06.2008 10:56:00 | Marfuša

...hluboko v hlubinách hloubka se rozprostírá... modlitba plnosti Vesmírnost všehomíra...

21.06.2008 09:47:00 | Lota

..jsem za tu modlitbu ráda..je krásná...a proč jsem za ní ráda sem raději nebudu psát...

krásné jsou všechyn Tvoje básně, ale tahle je pro mě jedna z nejkrásnějších..děkuju

21.06.2008 09:27:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí