- ÚTERÝ 24.6.2008 -

- ÚTERÝ 24.6.2008 -

Anotace: - Kalendář -

Sbírka: Kalendář

°°

nekonečná potřeba
přijmout za své
alespoň několik slov
pro jistotu
. . . že jsem . . .

Před sídlištním věžákem
čekám na kolegu . . .
z okna vozu zahlédneš mimo jiné
. . . vlaštovčí hnízda . . .
vlepená do rohu oken panelákových bytů
(a pak že jsou lidé zlí)
. . .
zapomínám na slova
. . . potřebu dialogu
zapomínám . . .

Podivuhodná moderní symbióza
. . . vlaštovek a člověka . . .
průnik současnosti a historie
jak samozřejmá je vlaštovčí akrobacie
. . . okolo oken lidí . . .

laskavá tolerance
. . . vetřelců . . .

odsunuji zatím
ozvuky dotyků slov
jimiž vyšla jsi vstříc
. . . neznámému . . .

je to vše jako vzdálená pustina
skryté nástrahy ale i vstřícná gesta
. . . úsměv . . .
pohled na Tvé žádostivé rty
chvíle rozechvělá čekáním
vidím to všechno jako na jednom obraze
je jím Vermeerův „Ateliér aneb umění malby“
ačkoliv ani pořádně nevím proč
(náhodná setkání vyššího řádu)

záhady úterních podvečerů
. . . pokouším . . .
vzácné chvíle uvolnění
. . . meditativní sebereflexe . . .
zdálo se mi
jako bys tu byla se mnou
. . . už rozumíš . . . ? . . .
žádná slova - jen průhledy
. . . perspektivou času

Milá přítelko!
Píšu Ti . . .
ale není to dopis . . .
jen pár slov
namísto mých dlaní
v tom záhadném úterku
když od Tebe přišlo mi
nečekaně milé přání
. . .

přišla Tvá laskavost na návštěvu
. . .
v ní rozplývá se stereotyp večera
i snaha pochopit
potřebu odrazit se od mola
. . . sebe samotného . . .

Zvednout kotvy!
. . . přikazuje kapitán
Z domovského přístavu
. . . do noci za Tebou . . .
vypluje má skromná bárka
. . . chceš-li . . .

°°
Autor rolon, 24.06.2008
Přečteno 261x
Tipy 21
Poslední tipující: Marfuša, Lucie Teru, Lota, vapiti, Noc17, spare, Myrja, Nút, jedam, mamina, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

:-)

25.06.2008 07:46:00 | Lucie Teru

krásné úterní "vlaštovkové večery.."

24.06.2008 20:10:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí