Unaven

Unaven

Anotace: Je toho nějak moc.... E

Když ráno oči otevřu
a pak uzřím další den,
na který hned zanevřu,
byť je pro mne smutkem jen

Pak dám do pohybu tělo
a ohlá záda narovnám.
Práce, víc než by se chtělo,
mě pošle zase někam tam.

Vodu chrstnu na svou tvář
a vůli svojí napínám.
A ať cokoliv mi tvrdí snář.
Já tenhle den už dobře znám.

Na sebemenší pohnutí
tělo odpovídá bolestí,
co zmizí jen když donutí
mě zalézt zpět do pelestí.

A pak vozit kamení
támle k věži pak hned zpět.
A nepřichází znamení,
co dává pauzu na oběd.

Na svá bedra beru
kdejakou povinnost.
A neznám, na mou věru,
tu sladkou nečinnost.

Večer v postel ulíhám
a struny harfy pohladím.
Prožitej den prolínám
jen ona mě nezradí.

Vím že dělám dobrou věc.
A nemám k tomu otázky,
ale samota je klec,
co dává smutku zakázky.

Tak něhu něčí pocítit.
Touze své dát zadost.
Krásné chvíle podnítit
a poznat krásnou radost.

E
Autor Erien, potulný bard, 27.06.2008
Přečteno 274x
Tipy 1
Poslední tipující: Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

všichni chceme poznat něčí něhu... mít někoho, ke komu se vracím... Je to kásná báseň

27.06.2008 17:14:00 | Edja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí