Nové cesty

Nové cesty

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=rMHyN-4MUMY&feature=related

mlčí má ústa
modrý večer za prasklým oknem
nechtěl jsi zůstat

mlčí mé oči
už nesledují minuty
dny musí stačit

mlčí mé dlaně
vychladly v osamění
hledám cestu pro ně

mlčím si v sobě

slabá lampička nestačí rozehnat stíny
cizí byt a cizí vůně
v panelových stěnách zaklety viny
dnes zapomínáš na ně

mlčíš a slova odešla na procházku
mimoděk vztáhneš dlaně
za tvrdým výrazem tiše hledáš lásku
zatím trochu marně

beze slibů a bez naděje
letíš celým vesmírem
prý se moc rád směješ

noc jako každá jiná
měřená na nádechy tmy
mezi rty chuť červeného vína

plameny tryskající z dlaní
v nich shořím asi celá
ještě před svítáním

pozor jsem dát měla

...
Autor Verena, 28.06.2008
Přečteno 257x
Tipy 20
Poslední tipující: NikitaNikaT., Iva Borecká, a_tao, Raduzk, Štěpina G, enigman, jedam, Bíša, Caracol, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne dosti silné dílko, zároveň smutné, možno ho špatné chápu a možno jsem ho pochopila až moc dobře.

01.07.2008 22:17:00 | NikitaNikaT.

Básničky od této autorky považuji za opravdové skvosty.

30.06.2008 08:39:00 | Raduzk

Jakmile si člověk začne dávat pozor ještě předtím než něco udělá,pak to zpravidla neudělá...potom není ani radosti ani smutku...

29.06.2008 09:40:00 | enigman

slova odešla na procházku.. to se mi moc líbilo

28.06.2008 22:27:00 | Caracol

čte se jedním dechem, zajímavý závěr...

28.06.2008 21:53:00 | monterka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí