Zpívej

Zpívej

Anotace: verše

Sbírka: Jak chutná život.

Zpívej písničko ve květech,
zpívej lidem.
Svítí slunce nad krajem,
nad polem,
nad zelenou strání,
kde se láska sklání.

Zvoň v malém kostelíčku,
nevěsta odloží vlečku,
zpívej v otavách,
vždyť přátelství je na vahách.

Zpívej včelímu bzukotu
v ústech dívek
vždyť jsem snílek,
snílek o zeleném šeru
o rozkvetlé jabloni
rozverném větru
o nekonečných pláních zelených luk
o šumícím klasu
ohnivém máku
nebeském skřivanu
o žijícím městě
a jedné cestě,
která vede k prahu domova
k ůlu bzučících včel
a k modré obloze.

Tam usednu, popiji vína,
a řeknu:
Dobrý den
Autor Hombre, 29.06.2008
Přečteno 268x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí