Blízko, daleko...

Blízko, daleko...

Anotace: Co všechno se zdá být...

Nebe je dnes téměř bez mráčků,
jen vlahý vánek provívá vzduch,
krajina jak vypadlá z kýčovitých obrázků,
svůj prostor otvírá do daleka,
tou krásou až zahlcen je lidský duch,
s bázní v boží pokoře, snad zázrak čeká…

Hory tak nedaleko se zdají být,
Beskyd měkce oblé hřbety,
jen ruku vztáhnout, pohladit,
stromy obrostlá úbočí, starými kmety…

Sluneční svit předkládá obrazy klamné,
všechno zdá se blízko, takřka na dosah,
několika kroky projít prostor připadá snadné,
bohužel dálky mezi lidmi, ty hluboké propasti,
kdo vezme je v úvahu, či na potaz,
kdo naprosto bez bázně, smělý, je přemostí…
Autor Krtica, 10.08.2005
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí